جهان پس از دوره ظهور چگونه خواهد بود؟؟

جهان پس از دوره ظهور چگونه خواهد بود و آیا در آن زمان کسی خواهد بود؟

پاسخ:
الف. حیات مادی بعد از ظهور از جهت قوانین و سنت های حاکم بر جهان هستی و ماده با قبل از ظهور تفاوت ندارد. ولادت و مرگ افراد یکی است، استعداد ها و ویژگی های انسانی فرق نمی کند. بنابراین انسان های بعد از ظهور نیز هنگام پایان پیمانه عمرشان از دنیا می روند. خداوند می فرماید: «کل نفس ذائقه الموت؛ هر کس مرگ را می چشد (خواهد مرد)» (آل عمران، آیه 185)

بله ممکن است به علت رشد چشمگیر علم و دانش بشری و از بین رفتن بسیاری از عوامل مرگ زودرس مانند جنگ و بیماری ها، انسان ها عمر طولانی داشته باشند. ولی سر انجام همه می میرند.

ب. سیمای دوران پس از قیام را چنین می توان به تصویر کشید:

درباره شکوفایی و پیشرفت در جامعه پس از ظهور، به صورت عام و کلی به چند گزینه می توان اشاره کرد:

1. اجرای مقررات و دستور های زیبا و مترقی و انسان ساز اسلام با عمل به کتاب خدا واحیای سنت پیامبر و از بین بردن بدعت ها؛ امام علی علیه السلام فرمود: «آنچه از کتاب و سنت مرده است، زنده می کند». (نهج البلاغه، خطبه 138)

2. شکوفایی علم و دانش؛ امام صادق علیه السلام می فرماید: «دانش، بیست و هفت حرف است و همه آن چه پیامبران آورده اند، تنها دو حرف از آن است و مردم تا کنون جز با آن دو حرف با حرف های دیگر آشنایی ندارند. هنگامی که قائم عجل اللّه تعالی فرجه الشریف قیام کند، بیست و پنج حرف دیگر را بیرون می آورد و بین مردم نشر و گسترش دهد و آن دو حرف را نیز ضمیمه کند و مجموع بیست و هفت حرف را میان مردم گسترش می دهد.» (بحار الانوار، ج52، ص336)

3. پیشرفت و گسترش امور دینی و معنوی که با آموزه های مختلفی همراه است:

آموزش قرآن؛ امام علی علیه السلام فرمود: «گویا شیعیانم را می بینم که در مسجد کوفه، گرد آمده اند و با برپایی چادر هایی، مردم را به همان ترتیبی که قرآن فرود آمده بود، آموزش می دهند». (بحارالانوار، ج52، 364)

فراگیری حکمت؛ امام محمدباقر علیه السلام فرمود: «در روزگار مهدی عجل اللّه تعالی فرجه الشریف به اندازه ای به شما حکمت و فهم داده می شود که یک زن در خانه اش، بر طبق کتاب خدا و سنت پیامبر قضاوت (رفتار) می کند». (بحار الانوار، ج52، ص352.) نیز فرمود: «در زمان او به شما حکمت داده می شود» (بحار الانوار، ج52، ص352)

توجه به عبادت؛ امام علی علیه السلام فرمود: «مردم در روزگار مهدی عجل اللّه تعالی فرجه الشریف به عبادت و دین روی می آورند و نماز را به جماعت برگزار می کنند». (عقد الدرر، ص159)

رشد اخلاق و صفات پسندیده و از بین رفتن رذایل و صفات ناپسند؛ امام علی علیه السلام فرمود: «هنگامی که قائم ما قیام کند کینه های بندگان نسبت به هم از دلهایشان زدوده می شود». و در روایتی امام محمدباقر علیه السلام فرمود: «هنگامی که قائم ما قیام کند، دستش را بر سر بندگان می گذارد و اخلاقشان را به کمال می رساند». (بحار الانوار، ج52، ص336)

4. امنیت فراگیر در عرصه های مختلف؛ خداوند می فرماید: «و لیبدلنهم من بعد خوفهم امناً؛ ترس شان را به امنیت و آرامش مبدل می کند». (نور؛ آیه 55)

امام صادق درباره آیه «سیروا فیها لیالی و ایاماً آمنین» (سبأ، آیه 18) فرمود: «همراهی با قائم ما اهل بیت است». (بحار الانوار، ج 52، ص313، ح8)

5. اقتصاد شکوفا و سالم؛ امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: «در دولت مهدی عجل اللّه تعالی فرجه الشریف ربا از بین می رود». (منتخب الاثر، ص474) و در مورد عمران و آبادی، امام باقر علیه السلام فرمود: «در زمان حکومت مهدی عجل اللّه تعالی فرجه الشریف در روی زمین، ویرانه ای باقی نمی ماند، مگر آنکه آباد می گردد». (منتخب الاثر؛ ص606.)

محصولات کشاورزی فراوان می شود. پیامبر صلی اللّه علیه وآله وسلم فرمود: «رودخانه ها، پر از آب می شود و چشمه سارها به جوشش آمده، لبریز می گردد و زمین چند برابر محصول می دهد». (بحار الانوار، 52/304) و دام و گوسفند فراوان می گردد. (بحار الانوار، 51/81)

6. سلامتی جسم و روان؛ امام محمدباقر علیه السلام فرمود: «هر کس قائم را درک کند، اگر به بیماری دچار باشد، شفا یابد و چنانچه دچار ناتوانی باشد، توانا و نیرومند گردد». (بحار الانوار، 52/335، ح68)

خلاصه آنکه: طبق آیات شریفه قرآن، آینده جهان از آن دین اسلام و حاکمیت دین حق است.(توبه، آیات 32و 33) کل زمین در اختیار بندگان صالح قرار می گیرد (انبیاء/ 105) و حجت خدا و مؤمنان صالح، به خلافت و حکومت می رسند. در این روزگار دین مورد رضایت خدا (اسلام) پا بر جا و برقرار می شود (و احکام و معارف آن در سرتاسر جهان اجرا می گردد)، امنیت و آرامش کامل برقرار می گردد و عوامل نا امنی و مظاهر ظلم و فساد از بین می رود و عبادت واقعی (و عبودیت و بندگی حقیقی) به صورت عمومی تحقق می یابد (نور، آیه 55. )
منبع: مرکز تخصصی مهدویت

 
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
نظر خود را نسبت به این وبلاگ اعلام نمائید.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.