- شبهات انتخابات
- احکام شرعی رای دادن
- ۲۵ روز دیگر خرمشهری در راه است!!!!
- 12 فروردین (روز جمهوری اسلامی ) در کلام امام خمینی (ره)
- 12فروردین در کلام مقام معظم رهبری
- حکم خطا نمودن منتخب مجلس شورای اسلامی
- تشریح شاخصهای انتخاب درست در انتخابات مجلس توسط رهبر انقلاب
- بیست جمله طلایی راجع به «۹ دی» و «فتنه» از رهبری
علت نام گذاری 12 فروردین به روز جمهوری
انقلاب اسلامی ایران با رهبری خمینی کبیر (ره) و مجاهدتهای مردم شریف ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید تا به عمر طاغوت و استبداد و استکبار در ایران خاتمه دهد.
پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷، در روز دوازدهم فروردین کامل شد؛ مردم مسلمان ایران با حضور آگاهانه و متعهدانه در اولین انتخابات آزاد تاریخ ایران، نظام مقدس جمهوری اسلامی را برای اداره کشور انتخاب کردند.
انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۵۷ به پیروزی رسید و امام خمینی (ره) در همان آغازین روزهای پیروزی انقلاب دولت موقت را موظف به برگزاری همه پرسی کردند.
رفراندوم جمهوری اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۱۰ فروردین ماه ۱۳۵۸ در داخل و خارج کشور آغاز و بنا به روایت صادق طباطبایی از روز اول انتخابات ازدحام جمعیت برای شرکت در همه پرسی به حدی بود که پیش از غروب ۱۰ فروردین ۵۸ امام خمینی (ره) دستور به تمدید زمان برگزاری انتخابات دادند.
سرانجام علیرغم کارشکنیها و مشکلات، رفراندوم جمهوری اسلامی با استقبال بینظیر مردم که اولین انتخابات کاملاً آزاد را در طول حیات ایران را تجربه میکردند، برگزار شد و شامگاه ۱۱ فروردین ماه پس از دو روز به پایان رسید. بر طبق منابع شمارش آرا حدود ساعت ۲ بامداد ۱۲ فروردین ماه به پایان رسید.
چند درصد در انتخابات به جمهوری اسلامی رأی دادند؟
همه پرسی نظام جمهوری اسلامی در شامگاه ۱۱ فروردین ماه به پایان رسید و بر طبق منابع حدود ساعت ۱ تا ۲ بامداد ۱۲ فروردین ماه اعلام نتایج انتخابات توسط احمد صدر حاجسیدجوادی وزیر وقت کشور صورت پذیرفت؛ نتایج به این صورت بود:
واجدان شرایط شرکت در انتخابات ۲۰ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۹۱ نفر بودند که این تعداد ۲۰ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۵۹۵ نفر در انتخابات شرکت کردند که با توجه به تعداد شرکت کنندگان حضور ۹۷ و ۳۴ صدم درصدی را در این انتخابات شاهد بوده ایم.
با توجه به اینکه تعرفههای رأی گیری از دو قسمت “آری” و “نه” تشکیل شده بود هیچگونه رأی سفید و باطله ای از صندوقها خارج نشد.
تعداد ۲۰ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۳۵۳ رأی “آری” از صندوقهای رأی خارج شد که نشان از ۹۹ و ۲۴ صدم درصد رای به جمهوری اسلامی بود.
تعداد ۱۵۳ هزار و ۷۵۵ رأی “نه” از صندوقهای رأی خارج شد که نشان از ۷۶ صدم درصد رای به هر آنچه غیر از نظام جمهوری اسلامی بود.
استان ایلام با ۱۶۱ هزار و ۹۴۲ رأی “آری” و تنها ۱۶ رأی “نه” با کسب ۹۹ و ۹۹ صدم درصد آرا برای نظام جمهوری اسلامی بالاترین و استان تهران با ۳ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۴۴۹ رأی “آری” با کسب ۹۷ و ۹۴ صدم درصد آرا برای نظام جمهوری اسلامی پایینترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور نیز برگزار شد که از مجموع ۱۳۰ هزار و ۵۱۳ رأی مأخوذه ۱۱۸ هزار و ۶۹ رأی “آری” و ۱۲ هزار و ۴۴۴ رأی “نه” ثبت شد.
چرا ۱۲ فروردین را روز جمهوری اسلامی نامیدند؟
در ۱۲ فروردین ۵۸ ملت غیور و همیشه در صحنه ایران با رأی ۲/۹۸ درصدی خود ساختار سیاسی، اجتماعی ایران را تغییر دادند و پس از ۲۵۰۰ سال نظام جمهوری اسلامی به جای نظام سلطنتی در ایران مستقر شد. به همین دلیل ۱۲ فروردین از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت.
روز جمهوری اسلامی چه روزی است؟
۱۲ فروردین، روزی است که ملت ایران به جمهوری اسلامی «آری» گفت، آریِ سبزی به نشانه روئیدن، طراوت، شادابی، خرمی و نشانهای از به ثمر رسیدن بذرها و شکفتن آن شکوفهها است.
شکوفه آزادی ملت غیور ایران در ۲۲ بهمن ۵۷ کاشته شد و در ۱۲ فروردین ماه ۵۸ در خاک ریشه دوانید.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ادهمي فيروز ابادي در 1400/01/12 ساعت 12:52:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |